&dez

&dez is the new kid on the block, vaak tegen de stroom in maar met passie voor meubelen. Met een knowhow van meer dan 60 jaar weet &dez. zijn roots en hedendaagse invloeden te combineren. Geïnspireerd door de wereld om ons heen, overgoten met een Belgisch sausje.

Zo creëert &dez. woonconcepten om in te leven.

Geschiedenis

Eeklo 1960, Daniël Willems creëert in een klein atelier zijn allereerste meubelen. Hij zaagt, timmert en heeft het geniale idee om vooral eik te gebruiken in zijn zitmeubilair. Zijn echtgenote Jeannine, stikt de kussens en zo creëren ze samen hun allereerste stoel : “Kennedy”. Het ontwerp wordt in no-time razend populair in België en vult menige huiskamers. “De Eiken Zetel” is geboren.

 

Het koppel ziet het groots, en weet jaar na jaar de Belgische Industrie te verrassen met innovatieve ontwerpen. De typische Belgische stijl blijft centraal staan. De thuismarkt vormt jaar na jaar, generatie na generatie, de inspiratiebron voor vele collecties.

 

Nieuwe tijden

Nieuwe tijden vragen om nieuwe ideeën : in 2020, exact 60 laar later, introduceert de derde generatie hun visie op hedendaags wonen. Cedric en Nicolas gaan met dezelfde goesting en passie aan de slag. De twee broers willen het anders doen en grijpen terug naar de roots van het bedrijf om een nieuw label uit de grond te stampen. Het label draagt de naam”&dez.”, en is een verlengstuk van de collecties.

Jong en betaalbaar

Bij “&dez.” ligt de focus op jong, betaalbaar design met een twist, combineerbaar, stijlvol, soms gedurfd, maar vooral Belgisch. De collectie vindt, net zoals in de beginjaren, zijn inspiratie in de Belgische manier van leven. Maar “&dez.” laat ook buitenlandse invloeden toe : het resultaat is een Mix en Match van zachte aardse kleuren, invloeden van Scandinavisch design en de tederheid van het zuiden.

 

Blader door het “lookbook” en ontdek de woonwereld van “&dez.”