Budgetvriendelijke inrichting van je woon- en slaapkamer

De basis voor je thuis

Een woning is nog geen thuis. Je begint met praktisch en budgetvriendelijk meubilair. Wat wil en kun je je veroorloven? Hoe haal je het meeste uit de beschikbare ruimte? Een comfortabele bank en goed bed zijn hoofdzaak. Een eettafel is essentieel voor het dagelijkse, offline contact. Accessoires zorgen voor de finishing touch.

 

Zithoek

Je bank vormt het middelpunt van je thuis. Hier breng je de meeste uren van de dag en avond door. Daarom vind je comfort het allerbelangrijkste. Je wil lekker zitten, onderuit zakken, je benen uitstrekken, even een dutje doen. Je laat je armen ontspannen op brede leuningen rusten. Je leunt graag tegen een hoge rug. En als het kan? Dan verwen je jezelf met relaxfuncties in de zetel. Een opklapbare hoofdsteun, een verstelbare rugleuning, een uitklapbare voetensteun. Je smaak bepaalt of je voor een moderne of tijdloze stijl gaat. 

 

Eethoek

Je eettafel is de plek om van het eten en elkaar te genieten. Je bent even offline, hebt face to face contact. Je hebt plaats voor vier personen aan de vierkante tafel. Misschien passen er wel zes mensen aan de ronde tafel? Met die matrixpoot moet dat lukken!      

Je spullen kun je kwijt in een laag dressoir en een hoge kast. Zij wekken de illusie dat alles groter is. Hoe? Door de nerven in het fineer. Lopen ze verticaal, lijkt de kast hoger. Lopen ze horizontaal, lijkt het dressoir langer. De pootjes onder de kasten doen de rest. Het plafond lijkt hoger, de muur langer en de vloer breder. Vind je deze truc geen handige tip?

 

Slaapkamer

Je bed dient als basis voor een goed begin van de dag. Je gunt jezelf het comfort van een boxspring. Natuurlijk hoort daar een Scandinavische topper bij. Je valt als een blok in slaap. Je wordt heerlijk uitgerust wakker.

Het oog wil ook wat. Ga je voor het strakke of romantische model? Zij vormen het begin van meer….